Organismic Self

Göran tänkte ofta att han skulle ”samla sig” innan han tillät sig möta någon flicka.
Han glömde – eller bortsåg från – att de stunder då hans kropp sjungit i takt med en annans alltid hade föregåtts av en glittrande oförbereddhet. Plötsligt hade hon bara suttit intill, smugit sig på lika omärkligt och självklart som en årstid.

Den ”oförberedde” är den som är bäst förberedd för livet. Den ”förbereddes” tankemoln utgör ett intimitetspansar, som gör rörelserna tunga och närheten svår. Den oförberedde, upptagen av det som fångar hans uppmärksamhet (som skatan i lönnen: lika avspänd som alert), skimrar av en speciell och alldeles spontanitet – en intelligens som fanns där före allt annat, som driver mot livet lika säkert som vågen mot stranden. Besatt av denna kraft rullar den oförberedde tanklöst mot nya kärleksmöten (som i själva verket varit honom förberedda i en evighet).

(Till Carl Rogers med tack.)

3 reaktioner till “Organismic Self

  1. ******************************************************************************************************************************************************************************************’
    = stjärnor från Umeå

  2. Hjärta från Stockholm. Kul att du fortsätter titta in här! Jag har tänkt på dig de senaste dagarna. Vi verkar ha en viss synkronisering. Berätta gärna vad det var du gillade med just den här texten, om du vill (”if you care to”, det låter bättre på engelska).

Skriv din kommentar här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s