Ingen annanstans

Kom hem från schamankonventet ren och klar och laddade hem en säsong av Enlightened. Huvudpersonens mor hade två blå fåglar i bur, en himmelsblå slank, en mörkblå fetare. I slutet av första avsnittet stod hjältinnan i en hiss i kontorsbyggnaden och fick en glimt av havssköldpaddsögonblicket vid Hawaii där hon badade i ande och var ett med allt. Först kom tankar om att jag också vill de där stora bombastiska stunderna, havssköldpaddor delfiner meskalin i Grand Canyon soluppgången vid Ayer’s Rock, uppfylld av brist och annanstanshet – sedan en stilla viskning, inte värt att kallas en tanke, förnimmelse kanske, krusning:
   att jag inte behöver några havssköldpaddor. Allt är tillgängligt här och –
   – och för några sekunder tändes en väldig, osynlig lampa och en luft drev in som gjorde tingen tydligare. Möblerna började bulta av en sakta tilltagande glöd, som om ett mäktigt öga som varit slutet blinkade till helt hastigt, yrvaket, väckt av min icketanke som om jag knäckt ett lösenord utan att ens ha försökt, den slumrande makten måste vakna om just det ordet uttalas och antända rummet med ett ögonblicks eld.
   Slöts sedan lika snabbt igen i samma stund embryot till en berättelse en kommentar reflexmässigt föddes i mig, men den höga ljusa luften som drivit in dröjde sig kvar ytterligare några sekunder, svävade sedan värdigt ut ur rummet, tevebänken svalnade till brunt.

Skriv din kommentar här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s