Starstruck

”Det brinner i bröstet” sjöng hon via en radioidol en varm vårdag. Jag brann till skogs och blåste tobak till stjärnorna för att komma ner på jorden. Efter midsommar ser jag Trettondagsafton på Djurgården med fel sällskap och rusar sedan hem i en vit natt genom en kokande vattenstad, yr av ånger och längtan. Den trettonde juli klockan tretton strålar våra strålar samman och formar en solkatt i en vacker vik. Jag säger att jag är som en sol som letat efter ljus. Hon säger att hon letade efter mig på julafton. Jag vill säga att vi letat efter varandra längre än vi levt men tala är silver och tiga är guld och en svensk tiger.
   Så jag tiger.
   Hon vacklar fram på vackra stapplande ben men får kraft och levnadsmod efter att jag helat hennes högtalare så att den sjunger ”This is a beginning/Even though we don’t know where to start […] This is a beginning/Of anything”. Min stämma är dämpad och blicken vänder som när man tittat för länge in i solen. ”First: Do no harm.” Bättre säga för lite än för mycket, bättre se bort än stirra. Men under vulkanen rinner lavan till. Under grå magma blossande hett och rött.
   Hon minns att jag gillar Orion, jag säger att jag kommer från Plejaderna, och när vi lämnar viken och släntrar in mot centrum är våra steg som två speglar vända mot varandra. Vi släpar oss fram med armarna om varandra och en stjärnkorridor öppnas och något annat börjar också öppnas sakta och försiktigt, en gläntad dörr bara, en reva i molnen, inte mer, och hon river mjukt med långa naglar över min rygg som min vackra filmstjärnemormor brukade göra. Jag berättar om kung Oscar och drottning Josefina, hon säger att skönheten är en förbannelse, skrider sedan på spårvagnen och rullar därifrån.

Skriv din kommentar här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s